fbpx

Veelgestelde vragen

Wij helpen u natuurlijk graag op weg. De antwoorden op de meeste vragen zijn al te vinden op de site. Kunt u iets echt niet vinden of wordt uw vraag op de site niet beantwoord? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Wat betekent ‘Studeren Nieuwe Stijl’?

De Energieschool hanteert het studeren Nieuwe Stijl. Dit betekent dat je van studeren moet kunnen genieten, zonder ziekmakende stress. 

Tijdens de lesdagen word je niet getoetst. Zo kun je in alle rust en ruimte openstaan voor alle nieuwe informatie, zonder nerveus te zijn voor een toetsing of test, zonder faalangst te ervaren. We weten allemaal dat wanneer je ontspannen, relaxed en met een open mind en hart de verbinding aangaat, je deze materie langer paraat houdt. De oude manieren van studeren waarbij men stof van buiten moest leren, blijkt (vooral ook voor gevoelsmensen) maar korte tijd effectief te zijn. Veel studenten zijn al korte tijd later een groot gedeelte van hetgeen dat erin ‘gestampt’ is alweer vergeten. De Energieschool kiest voor een meer dan duidelijke uitleg met diverse werkvormen tijdens de lesdagen, zodat iedere student aan het eind van de dag alles ook echt begrepen heeft. Zo worden verbindingen gemaakt en blijft de geleerde stof paraat. 

Wat betekent ‘Openstaan van de student’? 

Als student wil je wat je geleerd hebt naderhand kunnen gebruiken, niet alleen in je praktijk als therapeut, maar ook in je leven als mens. 

Zodra er druk komt te staan en men moet presteren dan werkt dat averechts. Tijdens de lessen word je als student gestimuleerd en ondersteund waar nodig. Met een open mind en open hart deelnemen aan de lessen betekent dat je geprikkeld wordt tot nieuwe inzichten, zelf de stof gaat beleven en al onderzoekend tot datgene komt wat voor jou nodig is om de stof binnen te laten komen. De werkvormen die tijdens de lessen worden gebruikt, zorgen ervoor dat je interactief met de stof bezig bent (plenair en in werkgroepjes). Dit zijn tevens oefeningen voor latere overlegmomenten met collega’s in je vakgroep, maar ook met het reguliere veld. 

Heb ik een bepaalde vooropleiding nodig? 

Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig voor onze opleidingen. Wel is MBO-niveau wenselijk. 

 Waar worden de lessen gegeven? 

Op dit moment worden al onze lessen online gegeven. Wij gebruiken het programma Zoom hiervoor. 

Wat zijn de lestijden? 

Voor de opleidingen MBK, PSBK en de Combi-opleiding zijn de lestijden van 10.00-16.00 (Inloggen vanaf 09.30). 

Wat is de studiebelasting per opleiding? 

Combi opleiding Medische en Psychosociale basiskennis: 16 lesdagen van 10.00- 16.00 uur. Daarnaast de tijd die jij besteedt aan het voorbereiden en samenvatten van de lessen. 

Medische sociale basiskennis: 12 lesdagen van 10.00- 16.00 uur. Daarnaast de tijd die jij besteedt aan het voorbereiden en samenvatten van de lessen.  

Psychosociale basiskennis: 12 lesdagen van 10.00 -16.00 uur. Daarnaast de tijd die jij besteedt aan het voorbereiden en samenvatten van de lessen.  

Module therapeutische vaardigheden bij dementie: 8 lesdagen van 9.30-18.00 uur. Daarnaast de tijd die jij besteedt aan het voorbereiden en samenvatten van de lessen.   

5-daagse quantum challenge: 5 lesdagen van 10.00- 16.00 uur. Daarnaast de tijd die jij besteedt aan het voorbereiden en samenvatten van de lessen.  
 

Hoeveel uur moet ik, naast de lesdagen, uittrekken voor mijn studie? 

Voor iedere lesdag bereid jij jezelf voor op de lesdag; je leest jezelf alvast in in de onderwerpen die behandeld gaan worden tijdens de les.  

Na de lesdag schrijf je een verslag van jouw lesdag. Je beschrijft hierin de belangrijke ervaringen en ontdekkingen die op jou van toepassing waren tijdens deze lesdag.  

Hoeveel tijd dit in beslag neemt, is afhankelijk per persoon. 

 

Wat als je een lesdag moet missen? 

Elke lesdag wordt een presentielijst bijgehouden. Afwezigheid dient altijd te worden gemeld bij de administratie: info@energieschool.nl. Om voor het diploma in aanmerking te komen moet minimaal worden voldaan aan 80% aanwezigheid op de lesdagen.
Omdat onze lessen op dit moment online gegeven worden, kun je de gemiste les op een later tijdstip terugkijken. 

Langdurige afwezigheid:
Indien je door onvoorziene omstandigheden meer dan 20% van de lesdagen niet kunt volgen, is het niet meer mogelijk om deel te nemen aan de toetsingen. Neem contact op met de administratie om te overleggen over de eventuele mogelijkheid om alleen de gemiste lesdagen opnieuw aan te kopen om alsnog het gewenste diploma te kunnen behalen. 

Kan ik de opleiding ook versneld volgen? 

Nee, de opleiding kan niet versneld worden gevolgd; dit mag namelijk niet. De energieschool voldoet aan alle eisen. Dus volg je de opleiding bij de energieschool? Dan zit je goed en ontvang je het volwaardige en erkende diploma volgens de PLATO-eisen. 

Hoe worden de verschillende opleidingen geaccrediteerd?
Combi- opleiding medische en psychosociale vaardigheden: geaccrediteerd door CPION voor 2×40 ECT’s. 

Medische basiskennis: geaccrediteerd door CPION voor 40 ECT’s. 

Psychosociale basiskennis: geaccrediteerd door CPION voor 40 ECT’s. 

Module therapeutische vaardigheden bij dementie: geaccrediteerd door beroepsverenigingen VIV, VVET en VBAG voor 25 ECT’s. 

5-daagse quantum challenge: geaccrediteerd door beroepsvereniging KTNO voor 15 ECT’s. Deze opleiding is tevens erkend door de VIV (Vereniging Integrale Vitaliteitskunde). 
  

Ik zie geen BTW vermeld? 

Dat klopt; de Energieschool is erkend door de CRKBO en voldoet aan al hun kwaliteitseisen. Daardoor zijn wij als opleidingsinstantie vrijgesteld van BTW en zie je geen extra kosten op je factuur. 

Termijnbetalingen 

Het is mogelijk om de opleiding in twee termijnen te betalen. Deze keuze wordt tijdens het registreren aangeboden. Voor alle opleidingen betekent dit dat de betaling van de eerste termijn gelijk bij inschrijving wordt voldaan. Voor de extra termijn worden wel administratiekosten (€50,-) doorberekend. Deze kosten zijn reeds in de getoonde bedragen opgenomen op de site indien je voor termijnbetaling kiest. Voor de tweede termijn wordt na drie maanden een factuur gestuurd met een betaallink, zodat je deze eenvoudig en veilig kunt betalen. 

Wordt er bij de Energieschool ook een examen afgenomen? 

Wij nemen geen examen af op de traditionele manier. Je wordt dus niet in een ruimte gezet waar jij een toets met kennisvragen moet maken. Onze wijze van toetsen past helemaal bij ons leersysteem (Studeren nieuwe Stijl). Samen met een verslag van je ontdekkingstocht tijdens de studie, lever je de vragen van de casuïstiek in. Deze worden beoordeeld na afloop van de opleiding.   

Kan ik tijdens mijn opleiding MBK of PSBK uitbreiden naar de complete Combi-opleiding? 

Ja, dit is mogelijk. Tot de vijfde lesdag van jouw opleiding PSBK of MBK kun je aangeven dat je wilt overstappen naar de Combi-opleiding. De kosten hiervoor bedragen €505,-. 

Welke boeken heb ik nodig en waar kan ik deze boeken het beste bestellen? 

Voor het hele overzicht, een snelle service en de juiste boeken ga je naar www.studystore.nl. Vul daar bij ‘Opleiding/Instelling’ ‘Energieschool’ in en kies de juiste opleiding. Let op: bestel de boeken niet eerder dan vier weken vóór aanvang van de opleiding in verband met mogelijke wijzigingen/herdrukken. 

De Energieschool maakt gebruik van een studentenplein. Wat is dat? 

Iedere student krijgt na inschrijving en betaling toegang tot het online studentenplein. Op het studentenplein vind je de benodigde studie-informatie, waaronder de studiegids, informatie over je eindwerkstuk, lesrooster en opdrachten en meer. Elke leergang hee heeft ook een eigen besloten Facebook-groep. Daar delen docenten en medestudenten niet-essentiële informatie en kun je in contact komen met je studiegenoten. Deelname aan deze Facebook-groep optioneel. 

Waarom is de Combi-opleiding de meest gevolgde opleiding? 

Met de Combi-opleiding heb je het totale pakket in huis qua kennis en vaardigheden. Je kunt vanuit verschillende behandelvormen aan het werk. Als je voor de Combi-opleiding kiest heb je twee volledig geaccrediteerde opleidingen voor minder kosten dan wanneer je deze twee opleidingen afzonderlijk zou volgen. Omdat de Combi-opleiding zo compleet is, is deze bijzonder gewaardeerd bij therapeuten, beroepsverenigingen en zorgverzekeraars. 

Welke opleiding is nodig voor beginnende therapeuten? 

De opleidingen die wij bieden (Combi- MBK- PSBK) zijn geschikt voor beginnende therapeuten. Let wel: dit zijn geen beroepsopleidingen. 

 

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×