fbpx

Veelgestelde vragen

Wij helpen u natuurlijk graag op weg. De antwoorden op de meeste vragen zijn al te vinden op de site. Kunt u iets echt niet vinden of wordt uw vraag op de site niet beantwoord? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Wat betekent ‘Studeren Nieuwe Stijl’?

De Energieschool hanteert het studeren Nieuwe Stijl. Dit betekent dat je van studeren moet kunnen genieten, zonder ziekmakende stress.

Tijdens de lesdagen word je niet getoetst. Zo kun je in alle rust en ruimte openstaan voor alle nieuwe informatie, zonder nerveus te zijn voor een toetsing of test, zonder faalangst te ervaren. Het is wetenschappelijk bewezen dat wanneer je ontspannen, relaxed en met een open mind en hart de verbinding aangaat, je deze materie jaren langer paraat houdt. De oude manieren van studeren waarbij men stof van buiten moest leren, blijkt (vooral ook voor gevoelsmensen) maar korte tijd effectief te zijn. Veel studenten zijn al korte tijd later een groot gedeelte van hetgeen dat erin ‘gestampt’ is alweer vergeten. De Energieschool kiest voor een meer dan duidelijke uitleg met diverse werkvormen tijdens de lesdagen, zodat iedere student aan het eind van de dag alles ook echt begrepen heeft. Zo worden verbindingen gemaakt en blijft de geleerde stof paraat.

Het gaat niet alleen om het papiertje.

Wat zegt een mooi diploma aan de wand in een praktijkkamer als de therapeut korte tijd na de opleiding al niet meer weet wat er geleerd is? Dit is niet alleen een gemiste kans, maar vooral ook misleidend naar de cliënt die in vol vertrouwen verwacht dat de gediplomeerde therapeut ook werkelijk nog wéét wat er geleerd is. Het gaat hier over ménsen, over gezondheid. Hier moet serieus mee omgegaan worden. Kortom: de Energieschool gaat voor begrip en inzicht.

Wat betekent ‘Openstaan van de student’?

Als student wil je wat je geleerd hebt naderhand kunnen gebruiken, niet alleen in je praktijk als therapeut, maar ook in je leven als mens.

Zodra er druk komt te staan en men moet presteren dan werkt dat averechts. Tijdens de lessen word je als student gestimuleerd en ondersteund waar nodig. Met een open mind en open hart deelnemen aan de lessen betekent dat je geprikkeld wordt tot nieuwe inzichten, zelf de stof gaat beleven en al onderzoekend tot datgene komt wat voor jou nodig is om de stof binnen te laten komen. De werkvormen die tijdens de lessen worden gebruikt, zorgen ervoor dat je interactief met de stof bezig bent (plenair en in werkgroepjes). Dit zijn tevens oefeningen voor latere overlegmomenten met collega’s in je vakgroep, maar ook met het reguliere veld.

Waar worden de lessen gegeven?

De leslocatie:
SCC De Helftheuvelpassage 115
5224 AC Den Bosch

Bereikbaarheid locatie:
Onze locatie is prima te bereiken, zowel met openbaar vervoer als met de auto en beschikt over voldoende parkeergelegenheid

Is er parkeerplaats bij de school?

Bij de leslocatie kun je ruim en gratis parkeren. Zorg wel zelf voor een blauwe parkeerschijf

Hoe is de verbinding met openbaar vervoer?

SCC De Helftheuvelpassage 115
5224 AC Den Bosch
Voor de meest recente vertrek/aankomsttijden kunt u het beste kijken op www.9292ov.nl

Hoe bereik je met eigen vervoer de leslocaties

Locatie: SCC De Helftheuvelpassage 115, 5224 AC Den Bosch

Eigen vervoer:
• Parkeren op parkeerplaatsen van het winkelcentrum met blauwe parkeerschijf (ieder drie uur bijstellen)
• Kies op de TomTom het volgende adres: Rijzertlaan 242 Kindcentrum De Ontdekking (is niet de leslocatie). Hier recht tegenover is een zandpad naar het gratis braakliggende terrein vlakbij de locatie waar je bij droog weer gratis kunt parkeren zonder blauwe parkeerschijf.

Zijn er op de leslocatie consumpties te koop?

Er is koffie, thee, soep en dergelijke te koop aan de bar.

Wat als je een lesdag moet missen?

Elke lesdag wordt een presentielijst bijgehouden. Afwezigheid dient altijd te worden gemeld bij de administratie: info@energieschool.nl. Om voor het diploma in aanmerking te komen moet minimaal worden voldaan aan 80% aanwezigheid op de lesdagen.

Langdurige afwezigheid:
Indien je door onvoorziene omstandigheden meer dan 20% van de lesdagen verzuimt, is het niet meer mogelijk om deel te nemen aan de toetsingen. Neem contact op met de administratie voor overleg over de eventuele mogelijkheid om alleen de gemiste lesdagen opnieuw aan te kopen om alsnog het gewenste diploma te kunnen behalen.

Ik zie geen BTW vermeld?

Nee, de Energieschool is erkend door de CRKBO en voldoet aan al hun kwaliteitseisen. Daardoor zijn wij als opleidingsinstantie vrijgesteld van BTW. Daardoor zie je geen extra kosten op je factuur.

Wat zijn de lestijden?

Voor de opleidingen MBK, PSBK en de Combi-opleiding zijn de lestijden van 9.30-18.00. Ben minimaal vijftien minuten van tevoren aanwezig zijn. Mocht je onverhoopt te laat komen, wacht dan op een teken, zodat de andere mensen in de groep niet tussentijds gestoord wordt tijdens een mogelijke oefening.

Termijnbetalingen

Het is mogelijk om de opleiding in twee termijnen te betalen. Deze keuze wordt tijdens het registreren aangeboden. Voor alle opleidingen betekent dit dat de betaling van de eerste termijn gelijk bij inschrijving wordt voldaan. Voor de extra termijn worden wel administratiekosten (€50,-) doorberekend. Deze kosten zijn reeds in de getoonde bedragen opgenomen op de site indien je voor termijnbetaling kiest. Voor de tweede termijn wordt na drie maanden een factuur gestuurd met een betaallink, zodat je deze eenvoudig en veilig kunt betalen.

De studiebelasting & ECT’s?

Hoe je studeert en hoe makkelijk je (op deze vernieuwde wijze) de stof opneemt kan individueel verschillen. Belangrijk is dat je de aanwijzingen volgt die je worden gegeven en bij deze wijze van studeren horen. Als je hiervoor gemiddeld één uur per dag uittrekt, dan ga je vanzelf merken. De ECT’s voor de opleidingen MBK en PSBK bij de Energieschool bedragen 40 ECT’s per opleiding.

Wordt er bij de Energieschool ook een examen afgenomen?

Tezamen met een verslag van je ontdekkingstocht tijdens de studie lever je de de vragen van de casuïstiek in. Deze worden beoordeeld na afloop van de opleiding. Dit geheel vormt het examen. Onze wijze van toetsen past helemaal bij ons leersysteem (studeren Nieuwe Stijl voor gevoelstherapeuten) en is natuurlijk goedgekeurd door CPION.

Kan ik tijdens mijn opleiding MBK of PSBK uitbreiden naar de complete Combi-opleiding?

Ja, dit is mogelijk. Tot de vijfde lesdag van jouw opleiding PSBK of MBK kun je aangeven dat je wilt overstappen naar de Combi-opleiding. De kosten hiervoor bedragen €505,-.

Welke boeken heb ik nodig en waar kan ik deze boeken het beste bestellen?

Voor het hele overzicht, een snelle service en de juiste boeken ga je naar www.studystore.nl. Vul daar bij ‘Opleiding/Instelling’ ‘Energieschool’ in en kies de juiste opleiding. Let op: bestel de boeken niet eerder dan vier weken vóór aanvang van de opleiding in verband met mogelijke wijzigingen/herdrukken.

De Energieschool maakt gebruik van een studentenplein. Wat is dat?

Iedere student krijgt na inschrijving en betaling toegang tot het studentenplein. Op het studentenplein vind je de benodigde studie-informatie, waaronder de studiegids, informatie over je eindwerkstuk, lesrooster en opdrachten en meer. Daarnaast delen de docenten Powerpoints/lesinformatie van elke lesdag op een besloten Facebookpagina. Iedere student krijgt persoonlijk toegang.

Waarom de Combi-opleiding onze meest bezochte opleiding is?

Met de Combi-opleiding heb je het totale pakket in huis qua kennis en vaardigheden. Je kunt vanuit verschillende behandelvormen aan het werk. Als je voor de Combi-opleiding kiest heb je twee volledig geaccrediteerde opleidingen voor minder kosten dan wanneer je deze twee opleidingen afzonderlijk zou volgen. Omdat de Combi-opleiding zo compleet is, is deze bijzonder gewaardeerd bij therapeuten, beroepsverenigingen en zorgverzekeraars.

Welke opleiding is nodig voor beginnende therapeuten?

De opleidingen die wij bieden (Combi- MBK- PSBK) zijn geschikt voor beginnende therapeuten. Let wel: dit zijn geen beroepsopleidingen.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×