fbpx

Veelgestelde vragen

Wij helpen u natuurlijk graag op weg. De antwoorden op de meeste vragen zijn al te vinden op de site. Kunt u iets echt niet vinden of wordt uw vraag op de site niet beantwoord? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Wat betekent “Studeren Nieuwe Stijl”?

De Energieschool hanteert het studeren Nieuwe Stijl. Dit betekent dat je van studeren moet kunnen genieten, zonder ziekmakende stress.

Tijdens de lesdagen wordt je niet getoetst zodat je in alle rust en ruimte open kunt staan voor alle nieuwe informatie, zonder nerveus te zijn voor een toetsing of test, zonder faalangst te hoeven hebben. Het is wetenschappelijk gebleken dat wanneer je ontspannen, relaxed met een open mind en hart je verbindt met nieuwe materie deze jaren langer paraat kan blijven. De oude manieren van studeren waarbij men stof van buiten moest leren blijkt (vooral ook voor gevoelsmensen) maar voor korte tijd effectief te zijn. Veel studenten zijn al korte tijd later een groot gedeelte van hetgeen “gestampt” was al weer vergeten. De Energieschool kiest voor een meer dan duidelijke uitleg met diverse werkvormen tijdens de lesdagen zodat iedere student aan het eind van de dag alles ook echt begrepen heeft. Dan worden de verbindingen gemaakt en blijft de geleerde stof paraat.

Het gaat niet alleen om het “papiertje”.

Wat zegt een mooi diploma aan de wand in een praktijkkamer als de therapeut korte tijd na de opleiding al niet meer weet wat er geleerd is??? Dit is niet alleen een gemiste kans, maar vooral ook misleidend naar de client die in vol vertrouwen verwacht dat de gediplomeerde therapeut ook werkelijk nog wèèt wat er gestudeerd is. Het gaat hier over mènsen, over gezondheid. Hier moet serieus mee omgegaan worden. Kortom: De Energieschool gaat voor BEGRIP & INZICHT

Wat betekent ‘Openstaan van de student’?

Als student wil je zoveel mogelijk leren wat je nadien kunt gebruiken, hetzij in je praktijk als therapeut, maar ook in je leven als mens.

Zodra er druk komt te staan en men moet presteren dan werkt dat averechts. Tijdens de lessen word je als student gestimuleerd en ondersteund waar nodig. Met een open-mind en open hart deelnemen aan de lessen betekent dat je geprikkeld wordt tot nieuwe inzichten, zelf de stof gaat  beleven en onderzoekend tot datgene komt wat voor jou nodig is om de stof binnen te laten komen: je de stof je eigen maken. De vele diverse werkvormen die tijdens de lessen worden gehanteerd zorgen dat je interactief met de stof bezig bent, plenair en in werkgroepjes. Altijd onder begeleiding van het docententeam. Dit zijn tevens oefeningen voor latere overlegmomenten met collega’s in je vakgroep maar ook met het reguliere veld.

Waar worden de lessen gegeven?

De leslocatie:
SCC De Helftheuvelpassage 115, 5224 AC Den Bosch

Bereikbaarheid locatie:
Onze locatie is prima te bereiken, zowel met openbaar vervoer als met de auto en beschikt over voldoende parkeergelegenheid

Is er parkeerplaats bij de school?

Bij alle locaties kun je ruim en gratis parkeren. Zorg wel zelf voor een blauwe parkeerschijf

Hoe is de verbinding met openbaar vervoer?

SCC De Helftheuvelpassage 115, 5224 AC Den Bosch
Voor de meest recente vertrek/aankomsttijden kunt u het beste kijken op www.9292ov.nl

Hoe bereik je met eigen vervoer de leslocaties

Locatie: SCC De Helftheuvelpassage 115, 5224 AC Den Bosch
Eigen vervoer:
• Parkeren op parkeerplaatsen van het winkelcentrum met blauwe parkeerschijf (ieder 3 uur bijstellen)
• òf nog veel makkelijker:
• Kies op de TomTom het volgende adres: Rijzertlaan 242 Kindcentrum De Ontdekking ( = niet de leslocatie). Hier recht tegenover is een zandpad naar het gratis braakliggende terrein vlak bij de locatie waar je bij droog weer gratis kunt parkeren zonder blauwe parkeerschijf.

Zijn er op de leslocatie consumpties te koop?

Er is koffie, thee, kop soep e.d. tijdens de pauzes te koop aan de bar.

Wat als je een lesdag moet missen?

Elke lesdag wordt een presentielijst bijgehouden. Afwezigheid dient altijd te worden gemeld bij de administratie: info@energieschool.nl Om voor het diploma in aanmerking te komen moet minimaal worden voldaan aan 80% aanwezigheid op de lesdagen.
Langdurige afwezigheid:
Indien door onvoorziene omstandigheden je meer dan 20 % van de lesstof verzuimt is het niet meer mogelijk om deel te nemen aan de toetsingen. Neem contact op met de administratie voor overleg over de eventuele mogelijkheid om alleen de gemiste lesdagen opnieuw aan te kopen om alsnog het gewenste diploma te kunnen behalen.

Ik zie geen BTW vermeld?

Nee, de Energieschool is erkend door de CRKBO en voldoet aan al hun kwaliteitseissen. Daardoor zijn wij als opleidingsinstantie vrijgesteld van BTW. Dus geen extra kosten op je factuur

Wat zijn de lestijden?

Voor de opleidingen MBK en de PSBK en de Combi opleiding zijn de lestijden van 9.30-18.00. Svp minimaal 15 minuten van tevoren aanwezig zijn. Mocht je onverhoopt te laat komen, dan svp wachten op een teken zodat de andere mensen in de groep niet tussentijds gestoord wordt tijdens een oefening oid.

Termijn betalingen

Het is ook mogelijk om de opleiding in 2 termijnen te betalen. Deze keuze wordt tijdens het registreren aangeboden. Voor alle opleidingen betekent dit dat de eerste termijn gelijk bij inschrijving wordt voldaan op de site. Voor de extra termijn worden wel kosten doorberekend voor de extra werkzaamheden/boekhouding/etc. a €50,. Deze kosten zijn reeds in de getoonde bedragen opgenomen op de site indien je voor termijnbetaling kiest. Voor de 2e termijn wordt na 3 maanden een factuur gestuurd met een betaallink zodat je deze gelijk en gemakkelijk en veilig kunt betalen.

De studiebelasting & ECT’s?

Hoe je studeert en hoe makkelijk je (op deze vernieuwde wijze) de stof opneemt kan individueel verschillen. Belangrijk is dat je de aanwijzingen volgt die je worden gegeven en bij deze wijze van studeren horen. Als je hiervoor gemiddeld 1 uur per dag uittrekt, dan ga je vanzelf merken of dit voldoet maar heb je alvast een goede richtlijn. De ECT’s voor de opleidingen MBK en PSBK bij de Energieschool bedragen 40 ECT’s per opleiding.

Wordt er bij de Energieschool ook een examen afgenomen?

Tezamen met een verslag van je ontdekkingstocht tijdens de studie lever je de de vragen van de casuïstiek in, die dan worden beoordeeld na afloop van de opleiding. Dit geheel vormt het examen. Onze wijze van toetsen past helemaal bij ons leersysteem (studeren Nieuwe Stijl voor gevoelstherapeuten) en is natuurlijk goedgekeurd door CPION

Kan ik later mijn opleiding MBK of mijn opleiding PSBK uitbreiden naar de complete Combi-opleiding?

Ja, dit is mogelijk nadat of tijdens dat je reeds èèn van beide erkende Plato opleidingen bij de Energieschool.nl succesvol hebt afgerond/volgt. Deze mogelijkheid wordt aangeboden zolang er voldoende belangstelling voor is. Voor de zekerheid is het handiger om gelijk voor de combi te kiezen…

Welke boeken heb ik nodig en waar kan ik deze boeken het beste bestellen?

Voor het hele overzicht, een snelle service en de juiste boeken ga naar: www.energieschool.boekenservice.nl. Kijk op die site bij je opleiding welke boeken je nodig hebt en bestel deze aldaar. Waarschuwing: bestel de boeken niet eerder dan 4 weken voor aanvang van de opleiding ivm wijzigingen/herdrukken e.d.

De Energieschool maakt gebruik van een studentenplein. Wat is dat?

Iedere student krijgt na inschrijving en betaling toegang tot het studentenplein d.m.v. inloggegevens. Op het studentenplein vind je de benodigde studie-informatie, waaronder de studiegids, informatie over je eindwerkstuk, lesrooster en opdrachten, etc. De docenten delen hun Powerpoints/lesinfo van elke lesdag op een geheime Facebookpagina. Iedere student krijgt persoonlijk toegang.

Waarom de Combi-opleiding onze meest bezochte opleiding is?

Met de Combi-opleiding heb je het totale pakket in huis qua kennis en vaardigheden, en kun je vanuit je verschillende behandelvormen aan het werk. Deze Combi-opleiding is geheel compleet. Als je voor de combi kiest heb je 2 volledig geaccrediteerde opleidingen voor veel minder kosten dan wanneer je deze 2 opleidingen afzonderlijk zou volgen. Omdat deze opleiding zo compleet is, is deze daarom zeer gewaardeerd bij therapeuten, beroepsverenigingen en zorgverzekeraars.

Welke opleiding is nodig voor beginnende therapeuten?

Alle 3 opleidingen die wij bieden (Combi- MBK- PSBK) zijn geschikt voor beginnende therapeuten

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×