Docenten

“Kanjers” van docenten
Onze docenten staan hoog aangeschreven door onze studenten, en terecht want deze vakmensen zijn zowel op regulier als complementair gebied ervaringsdeskundigen en delen hun vele praktijkervaringen tijdens de lessen zodanig dat de lesstof uit de boeken op geheel andere manier geillustreerd en ondersteunend zijn. Zij vertalen op deze manier de vaak “taaie” lesstof naar vele “Aha….. momenten”.
Stuk voor stuk “Eigen-Wijze” docenten die in hun praktijk en lesdagen werken vanuit een holistisch, haert-to-haert principe en bekend zijn met de kwantum geneeskunde, de geneeskunst van de toekomst.
Geen oude saaie verhandelingen over theorie die je ook in de boeken kunt lezen, maar levende lesstof voor therapeuten van Nu en van de Toekomst.
 

Netty Nieuwlaat

Docent verpleegkunde en Natuurgeneeskundig Therapeut

Nadat Nettie in 1974 als leerling-verpleegkundige begon in het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven, merkte ze al snel na haar afstuderen dat ze het onderwijs in wilde. Diverse functies zorgden voor haar bagage als docent, zelfs in een vak waarvan ze voorheen altijd dacht dat ze dat nooit zou willen doceren omdat het van oudsher altijd betiteld werd als saai stampwerk: Medische Basiskennis.
Totdat ze in de jaren negentig, tijdens haar studie Natuurgeneeskunde in Arnhem, ontdekte hoe fascinerend en diep verweven Medische Basiskennis is met ons Mens-Zijn, ons Mens-Bewustzijn en ons Lichaams-Bewustzijn. Nu vindt ze juist Medische Basiskennis enorm leuk om te geven en vooral ook om te ervaren hoe de ander een tipje van de sluier licht om ook zo enthousiast te den.
 

Krijn Koetsveld

Docent Psychosociale Basiskennis  
Krijn Koetsveld (1951) werkte 20 jaar in psychiatrische ziekenhuizen. Als verpleegkundige, HBO-Inrichtingswerker (nu SPH), socio- en groepstherapeut, afdelingshoofd en initiator van een deeltijdbehandeling deed hij ervaring op met vrijwel alle facetten van de psychiatrische behandelmethodes en de organisatie van de GGZ in Nederland.
Tijdens de ontwikkeling van de deeltijdbehandeling werkte hij samen met complementair therapeuten en ontstond er een geïntegreerd behandelklimaat met veelbelovende resultaten. Krijn richtte zich daarnaast op het uitbouwen van complementaire methoden. Hij geeft workshops en hij heeft een eigen complementaire praktijk. Samen met zijn dochter ontwikkelt hij nieuwe, integratieve methoden.
Krijn: “Wat we ‘complementair’ en ‘regulier’ noemen, is voor mij één geheel van methoden, inzichten en werkwijzen die mensen verder kunnen helpen als hun persoonlijke ontwikkeling op de een of andere manier stagneert.” Samenwerken en gaandeweg steeds meer integreren ziet hij dan ook niet als een vrijblijvende optie, maar als iets dat echt noodzakelijk is.
Toen hij door de Energieschool gevraagd werd of hij de lessen Psychosociale Basiskennis wilde gaan geven, was hij direct enthousiast. “Complementaire therapeuten en werkers in de reguliere zorg kunnen zóveel van elkaar leren”, zegt Krijn. “Er ontstaat nu toenadering – en als we dit proces samen meer vaart kunnen geven, draag ik daar graag mijn steentje aan bij.”
 

Peter Paulissen

De passie van Peter Paulissen is duidelijk en krachtig: meewerken aan het welzijn van de mens en de planeet. Dat doet hij door cliënten en cursisten te begeleiden in zelfontwikkeling. Peter beheerst het meesterschap in de essentie van het leven!
Peter Paulissen begon zijn carrière met de studies fysiotherapie, westerse en oosterse geneeskunde. Daarnaast bestudeerde hij talrijke complementaire geneesvormen waaronder Postural Integration, BOCAM therapie, acupunctuur, hypnotherapie, Enneagram en orthomoleculaire geneeswijzen. Ook verdiepte hij zich in Advaita/Vedanta en de leer van de Vierde Weg (G.I.Gurdjieff).

Regulier vervolgde hij zijn opleidingen met Humanistiek, Psycho(patho)logie en Integratieve psychologie. Peter Paulissen heeft al meer dan 25 jaar een medische praktijk waar hij succesvol functionele, energetische, en informatiegeneeskunde ten dienste van de patiënt toepast.

Daarnaast beoefent hij veelvuldig zijn andere grote passie, namelijk lesgeven. Hij doceert medische en psychologische vakken, acupunctuur, Advaita/Vedanta en het Enneagram. Sinds 2014 wordt hij internationaal geroemd als trainer voor Bio-Energetische geneeskunde. Peter Paulissen reist daarnaast de wereld rond om therapeuten en artsen te trainen tot de beste versie van zichzelf.

 

Kiezen voor ons
  • Erkende opleiding door KTNO en CPION
  • Officieel geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO)