fbpx

Docenten van de Energieschool

Onderstaande toelichtingen zijn slechts een beknopte samenvatting van de enorme schat aan kennis en praktijkervaring die onze docenten door de jaren opgedaan hebben. En die zij met veel liefde en passie delen met jullie als studenten van de Energieschool.

Netty Nieuwlaat

Docent Medische Basiskennis

Na haar afstuderen in 1974 startte Netty als leerling-verpleegkundige in het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven. Al snel besefte ze dat haar hart bij het onderwijs lag. Door het vervullen van verschillende functies onderstond er een schat aan bagage, onder andere op het gebied van Medische Basiskennis. Een vak waarvan ze dacht het nooit te willen doceren omdat het enkel saai van buiten leren was.
Tijdens Netty’s studie Natuurgeneeskunde in Arnhem ontdekte ze de krachtige verbinding tussen ons menszijn, ons mensbewustzijn en lichaamsbewustzijn. Zo werd medische basiskennis een vak dat Netty vol betekenis en beleving aan onze studenten doceert.


Peter Paulissen

Docent Quantum Challenge en nascholingen Psychosociale Basiskennis

Naast de studies fysiotherapie en westerse en oosterse geneeskunde, bestudeerde Peter Paulissen talrijke complementaire geneesvormen, waaronder Postural Integration, BOCAM-therapie, acupunctuur, hypnotherapie, enneagram en orthomoleculaire geneeswijzen.

Daarnaast verdiepte hij zich in Advaita/Vedanta en de leer van de Vierde Weg (G.I.Gurdjieff). In het reguliere studeerde hij verder in hmanistiek, psycho(patho)logie en integratieve psychologie.
Peter Paulissen heeft al meer dan 25 jaar een eigen medische praktijk. Peter vervult aan de Energieschool een van zijn andere passies: het doceren. Internationaal is Peter Paulissen een bekende naam wanneer het gaat om het trainen van artsen en therapeuten.


Gerhard Smito Böckler

Docent Psychosociale Basiskennis

Gerhard rondde in 1983 zijn studie Medicijnen af aan de Universiteit van Marberg in Duitsland. Hij begon zijn carrière als (vervangend) huisarts. Hij verhuisde naar Nederland vanwege zijn nieuwsgierigheid naar de nieuwe mogelijkheden in ondersteuning bij genezing.

Voor Gerhard werd het leren over en integreren van de diverse benaderingen holistisch, toen hij besefte dat de therapeutische relatie van wezenlijk belang is:

“Het werkt helend als de cliënt als heel persoon wordt gezien, op een holistische manier. De relatie tussen therapeut en cliënt floreert wanneer deze bestaat uit acceptatie, bewustzijn, diepe empathie en liefde voor het werk en de mensheid.”


Mona van Wijk

Docent Therapeutische Houding

Na haar studie Bedrijfskundige Economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam is Mona als commercieel manager aan de slag gegaan bij verschillende internationale bedrijven. Naast deze full-time jobs, heeft ze zichzelf breed ontwikkeld. Zo heeft ze in 2009 de vierjarige opleiding tot Energiegenezer van de Energieschool voltooid. Ze heeft een kinderdagverblijf uit faillissement overgenomen en vier jaar lang gerund. Nadat ze de post-HBO-opleiding als gecertificeerd coach afrondde, heeft ze Groeistijl opgericht van waaruit ze trainingen verzorgt en anderen helpt om persoonlijk te groeien.

Met haar kracht op het gebied van communicatie, coaching, onderzoek en ondernemerschap, zal ze ons als docent Therapeutische Houding ondersteunen.


Emrik Suichies

Docent Psychosociale Basiskennis

Emrik transformeerde in 36 jaar van fysio-manueel therapeut naar de Integrale Geneeskunde via zijn eigen praktijk voor natuurgeneeskunde, orthomoleculaire voeding, osteopathie, smart DNA-onderzoek, Yin Yoga en meditatie. Hij inspireert nog steeds collega-therapeuten en artsen in de mogelijkheden van YIN en de verbinding met extra lage frequenties en lanceerde zeven jaar geleden het eerste persoonlijk te moduleren PEMF-device in de wereld. Hij is oprichter van het New Health Centre in Sneek, getrouwd met Catharina van Bemmel en vader van zes kinderen. Hij is verbonden met zijn hart met al dat is en luistert via Yin met behulp van zijn naam, waar te gaan in deze nieuwe tijd.


Grace Enzer

Docent Medische Basiskennis

'My name is Grace and I am funky'. Dit is een stukje tekst uit een liedje van mijn idool Prince uit mijn puberjaren. Ik vind het heerlijk om te doceren en heb erg veel zin om les aan jullie te gaan geven. Ik ben momenteel tevens werkzaam als docent bij de opleiding Doktersassistente op het MBO College Hilversum. Twee jaar geleden heb ik de lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn afgerond en daarvoor heb ik jarenlang als specialist ouderengeneeskunde gewerkt en als universitair docent op de medische faculteit van het UMC Locatie Amsterdam. Ik mediteer graag en heb recent ontdekt dat zingen ook heel leuk is. Mijn kracht is dat ik moeilijke dingen makkelijk kan uitleggen en ik hoop dat ik mijn liefde voor het menselijk lichaam op jullie kan overbrengen.


Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×