fbpx

STAP

Hieronder vind je een lijst met de meest gestelde vragen over het STAP-budget.

Wat is STAP?
STAP is een overheidssubsidie van 1000,- waarmee je een opleiding kunt volgen om jouw positie op de arbeidsmarkt te versterken.

Wanneer gaat het STAP-budget in?
CPION-geaccrediteerde opleidingen, zoals de MBK-, PSBK- en Combi-opleiding van de Energieschool, worden naar alle verwachting vanaf half juli opgenomen in het scholingsregister van DUO. Vanaf dat moment is het mogelijk om een STAP-budget aan te vragen voor een van de basiskennisopleidingen van de Energieschool.

Hoe vraag ik het STAP-budget aan?
Wanneer wij aangemeld zijn in het register, en jij je aanmeldt bij 1 van onze opleidingen kun je een aanmeldbewijs aanvragen. Je krijgt deze van ons toegestuurd. Deze dien je in op de aanmeldpagina van het UWV. Hiervoor hebben zij een speciaal portaal in het leven geroepen. Via www.stapuwv.nl kun je alvast meer informatie hier over vinden.

Hoe vraag ik een aanmeldbewijs aan voor STAP?
Wanneer jij je aanmeldt voor een studie en gebruik wilt maken van het STAP-budget, klik je bij het aanmelden aan dat je gebruik wilt maken van het STAP-budget. Je krijgt jouw aanmeldbewijs dan van ons opgestuurd.

Wanneer kom ik in aanmerking voor de STAP-subsidie?
* Je bent tussen de 18 jaar en AOW-gerechtigde leeftijd
* Je ontvangt geen andere financiering op het gebied van onderwijs (studiefinanciering.)
*Je opleiding start binnen 3 maanden na de aanvraagtermijn
*Je hebt nog niet eerder het STAP-budget ontvangen
Kijk voor meer informatie op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/leven-lang-ontwikkelen/documenten/publicaties/2021/12/20/vac-stap-budget

Moet ik zelf iets betalen als ik gebruik maak van het STAP-budget?
Je kunt met het STAP-budget €1000,- krijgen voor jouw studie. De rest van de opleidingskosten betaal je zelf.

Wanneer hoor ik of mijn aanvraag is goedgekeurd?
Het UWV heeft een termijn van 4 weken om jouw aanvraag te beoordelen.

Wat moet ik doen als mijn aanvraag is afgekeurd?
Geen probleem; je zit nergens aan vast. Wanneer jij gebruik wilt maken van het STAP-budget zullen wij de goedkeuring van het UWV afwachten om jouw aanmelding definitief te maken. Wanneer jouw aanvraag afgekeurd is, kun je altijd nog besluiten om de opleiding toch te starten en deze zelf te financieren.

Moet ik na mijn aanvraag nog iets doorgeven aan de Energieschool?
Wij krijgen automatisch bericht of jouw aanvraag is goedgekeurd. Wanneer de aanvraag goedgekeurd is, zullen we jouw inschrijving verwerken.

Mijn opleiding start binnen de goedkeuringstermijn van 4 weken van het UWV, kan ik nu starten met de opleiding?
Je kunt starten zodra je goedkeuring hebt van het UWV. Het is dus zaak om 4 weken voor jouw opleiding start de aanvraag te doen bij het UWV. Doe je dit later; geen probleem, er kan alleen nog niet gestart worden met de opleiding wanneer er nog geen goedkeuring is.
Je wordt toegelaten tot ons studentenplein zodra wij de goedkeuring hebben.

Ik ben al begonnen met mijn opleiding en wil alsnog gebruik maken van het STAP-budget, kan dat?
Nee, je moet het STAP-budget voor aanvang van jouw opleiding aanvragen. Je kunt dit dus niet aanvragen voor jouw huidige, lopende opleiding.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×