PSBK-zesdaagse
Ben je reeds in het bezit van een erkend diploma Medische Basiskennis volgens de Plato-eindtermen en geaccrediteerd door CPION of SNRO?
Lees dan verder…Je ként het wel: om je mooie beroep als therapeut te mogen uitoefenen heb je al heel wat gestudeerd en steeds weer lijkt het dat er nieuwe eisen opduiken.
Soms werd je er moedeloos van en misschien was je zelfs wel geneigd om er mee te stoppen.
Maar je hebt doorgezet en bent nu in het bezit van het landelijk vereiste diploma Medische Basiskennis.

 
 

De Energieschool wil je hier graag voor belonen

Omdat je dit gedeelte van de Plato-eindtermen (Algemeen + MBK) al behaald hebt, kun je na overleg van je diploma profiteren van een voordeel!
Je hebt al eerder de erkende opleiding Medische Basiskennis gedaan en het grootste gedeelte van de stof was identiek aan (en vereist bij) de opleiding Psychosociale Basiskennis. Als je dit kunt aantonen door middel van je geaccrediteerde diploma, kun je bij de Energieschool aanspraak maken op dispensatie van de reeds gevolgde stof.

Wat houdt dit in:
 • Je hoeft alleen nog de stof te volgen die ontbreekt volgens de Plato-eindtermen (zes collegedagen)
   
 • Je hoeft alleen nog voor deze stof getoetst te worden
   
 • Je ontvangt na succesvolle voltooiing het erkende door CPION geaccrediteerde diploma Psychosociale Basiskennis
   
 • Je hoeft wanneer het PSBK-diploma ook algemeen verplicht wordt (reeds bij een aantal beroepsverenigingen verplicht) niet nog eens de gehele uitgebreide opleiding Psychosociale Basiskennis te volgen
Zonder geldig diploma Medische Basiskennis geaccrediteerd door CPION of SNRO (zie voorbeelden) wordt je niet toegelaten

 

Wat kan er misgaan in je praktijk

 • Stel dat je als masseur/energetisch therapeut/voetreflextherapeut niet weet waar je op moet letten. Is iemand bijvoorbeeld psychotisch of zijn er andere onzichtbare psychische klachten? Hoort deze persoon normaal gesproken meteen doorverwezen te worden naar een gespecialiseerde therapeut, psycholoog of psychiater? Dit zie je vaak níet als je niet weet op welke vaak onzichtbare signalen je moet letten.
 • Stel dat jouw behandeling zo diep werkt en je dingen aanraakt waar de cliënt door zijn klachten niet mee kan omgaan? Hij raakt in paniek, flipt, krijgt een angstaanval of gaat hallucineren.
   
Er kunnen dan onverwachte en zeer onaangename reacties ontstaan voor de cliënt, maar ook voor jou want je weet dan helemaal niet hoe te handelen.
Voor je het weet komen jullie beiden in een situatie terecht met verstrekkende gevolgen, hetgeen zelfs tot rechtszaken kan leiden. Louter en alleen omdat je niet wist wat de zogenaamde ‘Gele Vlaggen’ waren en je niet wist waar je op moest letten alvorens je deze cliënten wel of niet kon behandelen.
Dit geldt voor iedere therapeut, holistisch of niet. Je bent het je cliënten verplicht om ook op de hoogte te zijn van het psychische stuk wat onlosmakelijk verbonden is met het fysieke en emotionele aspect.
Je cliënten leggen vol overgave hun wel en wee in jouw handen. Dit vertrouwen mag je niet beschadigen.
 

Wat zijn de voordelen in de praktijk?

 • Behalve dat je je cliënten echt holistisch leert benaderen, geeft het je ook extra bagage tijdens het intakegesprek en de vervolgafspraken
   
 • Je wordt je bewust van de mogelijkheden in jouw praktijk, maar ook van de beperkingen in therapeutische zin en je herkent meteen in welke situatie je deze cliënt beter kunt doorverwijzen
   
 • Na het behalen van je diploma wordt je ook weer ingeschreven in het door de zorgverzekeraars landelijk erkende abituriëntenregister (registratie-register) van CPION
Lesdata
26 juni 2020 - Webinar
2 oktober 2020 - Op locatie
20 november 2020 - Op locatie
8 januari 2021 - Op locatie
5 februari 2021 - Op locatie
19 maart 2021 - Op locatie

Lestijden
09:30 - 18:00
Prijs € 900,00 Direct inschrijven
Leslocatie
Sociaal Cultureel Centrum ‘De Helftheuvel’
Helftheuvelpassage 115
5224 AC ’s-Hertogenbosch