Opleiding • 40 ECT

Psychosociale Basiskennis

Iedere therapeut wil natuurlijk het beste resultaat voor zijn cliënten. Maar hoe belangrijk is het dat je, al tijdens het intakegesprek, kunt zien of deze cliënt wel ècht bij jou op de juiste plaats is en dat er zich niet tijdens de behandeling ineens, geheel onverwachts, een psychische reactie manifesteert.

Wat kun je verwachten van de opleiding Psychosociale Basiskennis?

Het begrip burn-out, stress gerelateerde klachten, angststoornissen en PMS zijn geen uitzonderingen meer in onze samenleving. Zaken als tijdsdruk, dreigingen en werkeloosheid kunnen zorgen voor veel klachten die je als therapeut moet kunnen herkennen voordat je kunt inschatten of deze client bij jou op de juiste plaats is en of je hierin iets kunt betekenen.

Wat is het verschil tussen stemmingsstoornissen, angststoornissen en persoonlijkheidsstoornissen? Wat is een autismespectrum-stoornis nu precies en hoe werken de diverse psychiatrische behandelingen en medicatie?

Wat is de DSM-V en hoe moet je handelen als therapeut? Mág je eigenlijk wel handelen als therapeut? Hoe communiceer je met je client en welke gesprekstechnieken gebruik je hiervoor?

Onderwerpen uit deze moeilijke materie worden begrijpelijk gemaakt zodat ze je bijblijven.

Waarom de Energieschool?

We hanteren een uniek studiesysteem, wat onder meer betekent dat je vóór de lessen leeswerk gaat doen voor de onderwerpen van die lesdag.

Maak je geen zorgen, dit betekent dus niet dat je alles vooraf volledig moet weten en kennen, maar dat je al wel uitgebreid kennis hebt genomen van de bewoording, geproefd hebt van de de stof en wat het bij je losmaakt of waar je vragen liggen als je het leest.

Dit voorwerk is heel belangrijk, je voelt je thuis vanaf het moment dat de les begint. De uitleg, het invoelen en beleven gebeurt ín de lessen, de uitwerking en door de beleving ervaar je zowel tijdens als ná de les. Je krijgt uitleg hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Zodra je de boeken in huis hebt, kun je hier alvast aan beginnen met relaxed alles eens door te lezen, of wat Youtube-filmpjes te bekijken over dat onderwerp.

Alle Energieschool-opleidingen voldoen aan alle eisen. We bieden geen verkorte of versnelde opleidingen aan want dat mág niet. Dus volg je opleiding bij de Energieschool? Dan zit je goed en ontvang je het volwaardige en erkende diploma volgens de PLATO-eisen.

9.30 uur – 18.00 uur

• 12-03-2021 - Online
  • 26-03-2021 - Online
  • 09-04-2021 - Online
  • 23-04-2021 - Online
  • 21-05-2021 - Online
  • 18-06-2021 - Online
  • 24-09-2021 - Online
  • 08-10-2021 - Online
  • 19-11-2021 - Online
  • 03-12-2021 - Online
  • 17-12-2021 - Online
  • 28-01-2022 - Online

De kosten voor de opleiding Psychosociale Basiskennis bedragen €1495,-

We bieden de mogelijkheid om de opleiding in twee termijnen te betalen. Je kunt hiervoor kiezen bij inschrijving.

De eerste termijn (te voldoen bij inschrijving) bedraagt €795,-

De tweede termijn (waarvoor een factuur wordt gestuurd na 90 dagen) bedraagt €750,-, inclusief €50,- administratiekosten.

Alle lessen tot einde van het jaar online vanwege toename COVID-19-besmettingen

We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat ook jullie de voordelen van deze manier van les krijgen zullen ervaren. Laten we er samen ondanks deze noodzakelijke wijziging een prachtige opleiding van maken.

Inhoud van de opleiding Psychosociale Basiskennis

Onderstaande onderwerpen komen aan bod tijdens de opleiding Psychosociale Basiskennis van de Energieschool

Deelgebieden van de psychologie

-

Toegepaste psychologie en klinische psychologie

Gespreksvaardigheden

Therapeutische basisvaardigheden

-

Psychopathologie en herkennen van risico

Psychiatrische behandeling

Gebruikte vragenlijsten

Basisvaardigheden cognitieve therapie

Algemene farmacologie

Anatomie, fysiologie en pathologie

Ademhaling

Zenuwstelsel

Leren

Geheugen

Denken en intelligentie

Genitaal stelsel

Hormonaal stelsel

-

Medische en psychosociale signalen opvangen

Pluis- en niet-pluis-gevoel

Signaleren en doorverwijzen

-

Welke studiematerialen heb je nodig voor het volgen van de opleiding Psychosociale Basiskennis?

Via de onderstaande knop kun je alle benodigde studieboeken aanschaffen die van toepassing zijn voor jouw opleiding. Alles staat in één overzicht bij elkaar om het je zo makkelijk mogelijk te maken.