fbpx

Opleiding • 40 ECT

Psychosociale Basiskennis

Iedere therapeut wil natuurlijk het beste resultaat voor zijn cliënten. Maar hoe belangrijk is het dat je, al tijdens het intakegesprek, kunt zien of deze cliënt wel ècht bij jou op de juiste plaats is en dat er zich niet tijdens de behandeling ineens, geheel onverwachts, een psychische reactie manifesteert.

Wat kun je verwachten van de opleiding Psychosociale Basiskennis?

Het begrip burn-out, stress gerelateerde klachten, angststoornissen en PMS zijn geen uitzonderingen meer in onze samenleving. Zaken als tijdsdruk, dreigingen en werkeloosheid kunnen zorgen voor veel klachten die je als therapeut moet kunnen herkennen voordat je kunt inschatten of deze client bij jou op de juiste plaats is en of je hierin iets kunt betekenen.

Wat is het verschil tussen stemmingsstoornissen, angststoornissen en persoonlijkheidsstoornissen? Wat is een autismespectrum-stoornis nu precies en hoe werken de diverse psychiatrische behandelingen en medicatie?

Wat is de DSM-V en hoe moet je handelen als therapeut? Mág je eigenlijk wel handelen als therapeut? Hoe communiceer je met je client en welke gesprekstechnieken gebruik je hiervoor?

Onderwerpen uit deze moeilijke materie worden begrijpelijk gemaakt zodat ze je bijblijven.

Waarom de Energieschool?

We hanteren een uniek studiesysteem, wat onder meer betekent dat je vóór de lessen leeswerk gaat doen voor de onderwerpen van die lesdag.

Maak je geen zorgen, dit betekent dus niet dat je alles vooraf volledig moet weten en kennen, maar dat je al wel uitgebreid kennis hebt genomen van de bewoording, geproefd hebt van de de stof en wat het bij je losmaakt of waar je vragen liggen als je het leest.

Dit voorwerk is heel belangrijk, je voelt je thuis vanaf het moment dat de les begint. De uitleg, het invoelen en beleven gebeurt ín de lessen, de uitwerking en door de beleving ervaar je zowel tijdens als ná de les. Je krijgt uitleg hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Zodra je de boeken in huis hebt, kun je hier alvast aan beginnen met relaxed alles eens door te lezen, of wat Youtube-filmpjes te bekijken over dat onderwerp.

Alle Energieschool-opleidingen voldoen aan alle eisen. We bieden geen verkorte of versnelde opleidingen aan want dat mág niet. Dus volg je opleiding bij de Energieschool? Dan zit je goed en ontvang je het volwaardige en erkende diploma volgens de PLATO-eisen.

Accreditatie

Onze Combi-opleiding en de afzonderlijke opleidingen Psychosociale Basiskennis en Medische Basiskennis zijn geaccrediteerd door CPION. Zij hebben onze opleidingen getoetst op de PLATO-eindtermen. Zo heb je de garantie dat je de vereiste diploma’s in huis hebt.

Accreditatie

Alle lessen tot einde van het jaar online vanwege toename COVID-19-besmettingen.

De veiligheid van onze studenten en docenten hebben bij ons, de Energieschool, de hoogste prioriteit. De afgelopen dagen is duidelijk geworden dat Covid-19 verre van een afgelopen zaak is (in tegendeel zelfs). We hebben daarom besloten, ondanks eerdere berichtgeving, dat ook de lessen van de opleidingen Medische Basiskennis, Psychosociale Basiskennis en de Combi-opleiding online zullen plaatsvinden.

Lestijden
9.30 uur – 18.00 uur

Direct inschrijven

Data

 • 12-03-2021 - Online
 • 26-03-2021 - Online
 • 09-04-2021 - Online
 • 23-04-2021 - Online
 • 21-05-2021 - Online
 • 18-06-2021 - Online
 • 24-09-2021 - Online
 • 08-10-2021 - Online
 • 19-11-2021 - Online
 • 03-12-2021 - Online
 • 17-12-2021 - Online
 • 28-01-2022 - Online

Kosten

De kosten voor de opleiding Psychosociale Basiskennis bedragen €1495,-

Direct inschrijven

Termijnbetaling

We bieden de mogelijkheid om de opleiding in twee termijnen te betalen. Je kunt hiervoor kiezen bij inschrijving.

De eerste termijn (te voldoen bij inschrijving) bedraagt €795,-

De tweede termijn (waarvoor een factuur wordt gestuurd na 90 dagen) bedraagt €750,-, inclusief €50,- administratiekosten.

Alle lessen tot einde van het jaar online vanwege toename COVID-19-besmettingen

De veiligheid van onze studenten en docenten hebben bij ons, de Energieschool, de hoogste prioriteit. De afgelopen dagen is duidelijk geworden dat Covid-19 verre van een afgelopen zaak is (in tegendeel zelfs). We hebben daarom besloten, ondanks eerdere berichtgeving, dat ook de lessen van de opleidingen Medische Basiskennis, Psychosociale Basiskennis en de Combi-opleiding online zullen plaatsvinden.

Daarvoor gebruiken we het programma Zoom. Deze toonaangevende “Conferencing Video Software” biedt ons de mogelijkheid om ook online een echte klassikale ervaring neer te zetten voor onze studenten zoals ze dat gewend zijn van de Energieschool. Voordelen die we van hen horen zijn onder andere het niet hebben van reistijd en reiskosten, en het comfort van het zelf kiezen van waar je aan de les deelneemt.

We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat ook jullie de voordelen van deze manier van les krijgen zullen ervaren. Laten we er samen ondanks deze noodzakelijke wijziging een prachtige opleiding van maken.

Direct inschrijven

Inhoud van de opleiding Psychosociale Basiskennis

Onderstaande onderwerpen komen aan bod tijdens de opleiding Psychosociale Basiskennis van de Energieschool

Deelgebieden van de psychologie

-

Toegepaste psychologie en klinische psychologie

-

Gespreksvaardigheden

-

Therapeutische basisvaardigheden

-

Psychopathologie en herkennen van risico

-

Psychiatrische behandeling

-

Gebruikte vragenlijsten

-

Basisvaardigheden cognitieve therapie

-

Algemene farmacologie

-

Anatomie, fysiologie en pathologie

-

Ademhaling

-

Zenuwstelsel

-

Leren

-

Geheugen

-

Denken en intelligentie

-

Genitaal stelsel

-

Hormonaal stelsel

-

Medische en psychosociale signalen opvangen

-

Pluis- en niet-pluis-gevoel

-

Signaleren en doorverwijzen

-

Welke studiematerialen heb je nodig voor het volgen van de opleiding Psychosociale Basiskennis?

Via de onderstaande knop kun je alle benodigde studieboeken aanschaffen die van toepassing zijn voor jouw opleiding. Alles staat in één overzicht bij elkaar om het je zo makkelijk mogelijk te maken.

“Doordat ik online de les kon volgen, heb ik echt optimaal en geboeid kunnen leren!”

Natasja

“Dankzij deze opleiding heb ik mijn kennis op een prettige manier kunnen uitbreiden...”

Christian Hermans

“...zonder problemen aansluiten bij de beroepsvereniging.”

Sandra Poels

“Het is een manier om echt stress-vrij te studeren...”

Christel Polderman
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×