fbpx

Opleiding • 40 ECT

Medische Basiskennis

Als therapeut is het jouw verantwoordelijkheid om te weten wat de diverse klachten van je cliënten inhouden, hoe hun lichaam en geest werkt en hoe perfect alles samenwerkt om van hen een wonderlijk mens te maken.

Wat kun je verwachten van de Medische Basiskennis?

Tijdens de opleiding Medische Basiskennis bij de Energieschool leer je waarom mensen ziek worden, wat de oorzaken hiervan kunnen zijn en wat er nodig is om te helen. Welk effecten hebben emoties en het lichaam op elkaar? Denk hierbij aan het hormoonsysteem, maar ook aan de neuropeptiden en epigenese.

Bij de opleiding Medische Basiskennis bij de Energieschool is logica een belangrijke pijler. Het zorgt ervoor dat je als student inzicht krijgt in de vele systemen, organen, weefsels en cellen die samenwerken en aangestuurd worden door de kleinste prikkels met grote gevolgen. Iedere prikkel die we opvangen wordt door het zenuwstel vertaald, bereiken de hersenen en gaan door naar de organen waar er geactiveerd of geremd moet worden.

Alle facetten van het menselijk lichaam (anatomie) komen tijdens de lesdagen met hele heldere uitleg voorbij. Je gaat begrijpen hoe het lichaam functioneert (fysiologie) qua organen, hormonen, cellen, weefsels, motoriek, urinewegen, ademhaling, spijsvertering, zenuwstelsel, hart en bloedvaten.

Je leert ook hoe zit het met de levensloop (geboorte, kindertijd, tieners, volwassenen en ouderen). Wat verandert er in het lichaam? Welke ziekten kunnen opspelen (pathologie)? Wat mag en kun je hiermee als therapeut? Wat doen medicijnen precies? En wat betekent dit voor de complementaire therapeut in het kader van bijvoorbeeld de chakra’s en de energiebanen?

Waarom de Energieschool?

We hanteren een uniek studiesysteem, wat onder meer betekent dat je vóór de lessen leeswerk gaat doen voor de onderwerpen van die lesdag.

Maak je geen zorgen, dit betekent dus niet dat je alles vooraf volledig moet weten en kennen, maar dat je al wel uitgebreid kennis hebt genomen van de bewoording, geproefd hebt van de de stof en wat het bij je losmaakt of waar je vragen liggen als je het leest.

Dit voorwerk is heel belangrijk, je voelt je thuis vanaf het moment dat de les begint. De uitleg, het invoelen en beleven gebeurt ín de lessen, de uitwerking en door de beleving ervaar je zowel tijdens als ná de les. Je krijgt uitleg hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Zodra je de boeken in huis hebt, kun je hier alvast aan beginnen met relaxed alles eens door te lezen, of wat Youtube-filmpjes te bekijken over dat onderwerp.

Alle Energieschool-opleidingen voldoen aan alle eisen. We bieden geen verkorte of versnelde opleidingen aan want dat mág niet. Dus volg je opleiding bij de Energieschool? Dan zit je goed en ontvang je het volwaardige en erkende diploma volgens de PLATO-eisen.

Gemiddelde studietijd

Anderhalf uur per dag voorbereiding op de les.

Accreditatie

Deze opleiding is geaccrediteerd door de volgende accrediterende instantie: CPION, voor 40 ECT’s

Accreditatie

Onze Combi-opleiding en de afzonderlijke opleidingen Psychosociale Basiskennis en Medische Basiskennis zijn geaccrediteerd door CPION. Zij hebben onze opleidingen getoetst op de PLATO-eindtermen. Zo heb je de garantie dat je de vereiste diploma’s in huis hebt.

Accreditatie

Inhoud van de opleiding Medische Basiskennis

Onderstaande onderwerpen komen aan bod tijdens de Opleiding Medische Basiskennis van de Energieschool

Nederlandse Volksgezondheid en Gezondheidszorg

-

Diagnostisch proces

-

Reguliere behandelwijzen

-

Organisatie van de Nederlandse gezondheidszorg

-

Wetgeving en gezondheidsethiek

-

Geïntegreerde geneeskunde

-

Informatievaardigheden

-

Grenzen van eigen deskundigheid

-

Gezondheidsgedrag

-

Contextfactoren van invloed op de gezondheid

-

Meest gangbare medische onderzoekstechnieken

-

Algemene farmacologie

-

Cellen en weefsels

-

Hart- en vaatstelsel

-

Bloed- en lymfestelsel en afweer

-

Bewegingsstelsel

-

Ademhalingsstelsel

-

Nierstelsel

-

Spijsverteringsstelsel

-

Zintuigen en huid

-

Zenuwstelsel / neurologie

-

Hormoonstelsel

-

Genitaal stelsel

-

Welke studiematerialen heb je nodig voor het volgen van de opleiding Medische Basiskennis?

Via de onderstaande knop kun je alle benodigde studieboeken aanschaffen die van toepassing zijn voor jouw opleiding. Alles staat in één overzicht bij elkaar om het je zo makkelijk mogelijk te maken.

“Ik ben zeer positief over de Energieschool en de leerkrachten zeer professioneel les geven.”

Tom Lueb

“Ik ervaar de Energieschool als studentvriendelijk, persoonlijk en flexibel. ”

Marleen van Ras

“Doordat ik online de les kon volgen, heb ik echt optimaal en geboeid kunnen leren!”

Natasja

“Dankzij deze opleiding heb ik mijn kennis op een prettige manier kunnen uitbreiden...”

Christian Hermans

“...zonder problemen aansluiten bij de beroepsvereniging.”

Sandra Poels

“Het is een manier om echt stress-vrij te studeren...”

Christel Polderman
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×