Testimonials

Ik heb het afgelopen jaar ontzettend veel geleerd. Al die dingen hebben mij geleid tot meer zelfvertrouwen, meer vertrouwen in anderen en meer vertrouwen in het leven. Ik heb meer zin in het leven en mijn leven krijgt meer zin.
Suzanne de Nijs


De behandelingen zijn diepgaand en een lesweekend werkt vaak nog wat dagen door. Na een lesweekend ga je naar huis met: nieuwe inzichten, losgelaten dingen, veel boeiende lesstof, een heerlijk rustig gevoel, gezuiverd en energetisch opgeladen. Het waren soms ook drukke weekenden, maar dan bracht een heerlijke meditatie je weer terug in je rust.Wat heeft het me gebracht: De detox lesstof en de voedingsvoorlichting hebben mijn eetpatroon definitief veranderd. Ik voel me fitter, ik weet nu wat ik wel en niet toelaat in mijn lichaam, ik snap ook veel beter hoe een lichaam werkt. Ik heb denk meer respect voor mijn lichaam gekregen, ik wil er goed voor zorgen. De HHC lessen leren hoe je gezond kunt leven en je weerstand opbouwt en zo gezond kan blijven. Er is nog zoveel dat de mens niet weet, wat eigenlijk iedereen zou moeten weten. Wat vond ik het leukst: De lol, de tranen, de praktijkdagen en de energie van liefde waarin iedereen omarmd wordt. Het combineren van alle behandelvormen met energie. Het je helemaal je eigen maken, de persoonlijke aandacht voor de client. En uiteraard het zelf ondergaan! De behandelingen zijn zo heerlijk!
Bianca Mostert


energieschool opleiding medische basiskennis hbo pasf 3Mijn voornaamste reden voor het behalen van een diploma voor Medische Basiskennis was voor mijn aansluiting bij de beroepsvereniging BATC. Maar ik heb vooraf niet geweten dat deze opleiding juist zo mooi aansluit op mijn cliënten die ik in mijn praktijk Annei ben tegengekomen. Alles heeft een reden, zo ook de opleiding via de Energieschool.
Annemiek Verhoeff, Natuurgeneeskundig therapeut, Dordrecht
www.annei.nl


Ik zou je nog melden hoe het verloopt met het stemvork gebruik vanuit de Fonoforese lessen uit de module ES-Sense van de opleiding Energiegenezer. Wel ik moet je zeggen dat het echt super gaat, ik pas het toe als diepte ontspanning in het inloophuis Vicky Brown huis te Den Bosch. Geweldige reacties en mensen reageren hierop als nog nooit zo op deze manier te zijn benaderd. Mooiste is natuurlijk ze komen ook weer terug en direct een afspraak voor de volgende keer. Een reactie die ik terug kreeg was erg mooi, zij had voor het eerst het gevoel dicht bij zichzelf uit te komen en weer in balans te zijn en ook het gevoel krijgt weer te genieten! Ik ben alleen maar dankbaar dat mensen hiermee geholpen worden wat het resultaat ook moge zijn.
Magda Verwey
www.magdaverwey.nl


In september 2007 ben ik gestart met de opleiding tot energie genezer. Mijn doel was/is om een eigen praktijk te beginnen, en ik dacht dat deze opleiding een goede manier zou zijn om mijn doel te verwezelijken. Tot nu toe heeft de opleiding mijn verwachtingen overstegen, op dit moment run ik al mijn praktijk. Maar wat deze opleiding me vooral heeft gebracht is eigen ontwikkeling, ik ben dichter bij mezelf, heb emotioneel heel veel mogen opruimen en ben daardoor veel meer in mijn eigen kracht komen staan. Deze opleiding is duidelijk en aards en toch mystiek en spiritueel.
Karin 


energieschool opleiding medische basiskennis hbo pasf 1Rust en vertrouwen. Nieuwsgierigheid heeft mij drie jaar geleden doen besluiten om met de opleiding EnergieGenezer te starten. Nieuwsgierig naar het zichtbare èn het onzichtbare. Nieuwsgierig naar mijn medemens, maar ook naar mijzelf waarom ik voel wat ik voel en denk zoals ik denk. Praktische lessen, oefeningen en meditaties hebben ervoor gezorgd dat er bij mij een heuse ommezwaai heeft plaatsgevonden. Door al deze ervaringen ben ik veel meer tot mijzelf gekomen. Voorheen was ik iemand met niet al te veel zelfvertrouwen. Regelmatig kon ik ’s avonds wakker liggen doordat allerlei gedachten maar bleven spoken. Nu ken ik een innerlijke rust, die mij ’s avonds niet meer uit mijn slaap houdt. Volgend jaar is mijn vierde jaar, het examenjaar voor EnergieGenezer, èn het jaar dat ik mijn Medische Basiskennis hoop te behalen. Zodra ik beide positief heb afgerond, hoop ik mij aan te kunnen sluiten bij de beroepsvereniging Batc. In oktober 2009 ben ik, na het behalen van het diploma EnergieBehandelaar, een eigen praktijk begonnen (www.lotuspraktijk.com). De beroepsvereniging kan de laagdrempeligheid bevorderen, omdat men in veel gevallen de rekening kan declareren. Het tot nu toe geleerde in de praktijk brengen èn nieuwe ervaringen opdoen zijn twee dingen die mooi samenkomen in mijn praktijk. Het doel daarbij is naar mijn medemens te luisteren en daar waar mogelijk te helpen. Ik kan nu in alle eerlijkheid zeggen dat deze opleiding er voor gezorgd heeft dat ik met mijn beide benen steviger op de grond sta dan ooit. Deze opleiding heeft mij zelfbewust gemaakt, en heeft mij een heel andere kijk op het leven gegeven. Ik zie nu wie ik ècht ben en weet wat ik wil.
Harmke 


energieschool--medische-basiskennis-0026-thumbAls eerste geef ik jullie een grote veer. Ik ben ontzettend blij wat jullie uitdragen en mij hebben geleerd. Want met de opleiding, begeleiding, coaching en handvaten ben ik nog steeds Yvonne maar wel een hele andere dan 4 jaar geleden. De wijze waarop jullie dat doen om het op m’n eigen kracht in eigen tijd en op eigen manier te laten doen maakt het helemaal van en voor mezelf. Wees niet bang! dit is geen afscheid, want ik ben nog lang niet klaar! JJ maar wilde dit vandaag even zeggen. Dan nu mijn woordengolf: Besef van het grootste cadeau wat ik aan mezelf heb gegeven. Vorige week zat ik aan de eettafel en raakte mij het complete besef van mezelf in het nu. Een fantastisch huis, verwarmd en helemaal naar mijn smaak en gevoel ingericht. Een vriend die bij me woont wat de ideale relatie is. Financiële situatie waar ik me compleet geen zorgen om hoef te maken. Maar nog meer het besef dat ik alle keus heb! In doen maar ook in denken. Ik ben volledig vrij, kan werkelijk alles doen en heb alles in huis! Dus kiezen maar!! Als ik in een emotie (boosheid, verdriet) ervaar kom ik al snel op een niveau waar ik los van de situatie kom te staan. Ik kan het nu als het ware van een afstand bekijken. Ik zie de situatie zonder dat ik me ermee identificeer. Waar eerst alleen een fragment zichtbaar was zie ik nu het geheel. Dit geeft zo’n ontzettend gevoel van vrijheid. Ik zit niet vast, maar ik heb een keus. Een keus wat te denken en dus ook wat te voelen. Zo ook heb ik ervaren dat ik een keus had om opnieuw een depressie in te stappen. Dit heb ik niet gedaan omdat ik kies om dit niet meer te willen ervaren. Nu ik bewust ben van alle keus heb ik ook de verantwoordelijkheid van de keuzes die ik maak. Dat inzicht kwam er snel achteraan. Iemand anders de schuld geven heeft volledig geen zin meer. En moet ook lachen als ik mezelf dit hoor doen. Dit zal nog een vervolg krijgen, wat te lezen zal zijn in mijn reflectie. Vanuit dit stukje begon er opeens een verhaal.
Yvonne


Na het afronden van mijn opleiding EnergieGenezer bij de Energieschool wilde ik me graag aansluiten bij een beroepsvereniging. Tijdens het volgen van de lesdagen Medische Basiskennis Nieuwe Stijl is het verhaal gaan veranderen. Wat eerst begonnen is als “een verplichte studiekost” is veranderd naar een hele grote en diepgaande interesse naar het ontstaan en functioneren van het menselijk lichaam. De manier waarop les wordt gegeven heeft mij heel erg aangesproken. Ik ben ervan overtuigd dat de holistische manier waarop onze docenten les hebben gegeven, ertoe heeft bijgedragen hoe ik de studiestof heb verwerkt. Het is niet uit het hoofd leren van allerlei namen, feiten en processen, maar juist verbindingen leren leggen van verschillende klachten, ziektebeelden en je eigen waarnemingen waardoor er een totaal ander beeld ontstaat.
Silvana Meijer, EnergieGenezer, Doesburg


energieschool--medische-basiskennis-pasfoto6Ik was ervan overtuigd dat ik dit nooit meer zou doen: Een HBO opleiding! Het was al zo lang geleden dat ik “echt” gestudeerd had voor puur theoretische vakken, en dan ook nog medisch… Maar ik wilde het wel heel graag en toen ik bij de Energieschool terecht kwam wist ik dat ik “mijn opleiding” gevonden had die alles behalve “puur theoretische” was! Ben erg blij dat ik de stap gezet heb en ik moet bekennen: het jaar is omgevlogen! Ik zou het zo wèèr doen en raad het anderen ook aan. Ik wil jullie, leiding van de Energieschool en docenten, heel hartelijk danken en veel succes wensen met de volgende groepen.
Monique van Gent, Therapeut, Almere
www.praktijkin-touch.vpweb.nl


energieschool--medische-basiskennis-pasfoto5Het was voor mij een hele stap om aan opleiding op HBO-niveau te beginnen, vooral een dergelijke specifieke opleiding als deze. Maar ik ben heel blij dat ik het gedaan heb. Mede dankzij jouw manier van in het leven staan, jouw visie op deze opleiding en het vertrouwen wat je in iedere leerling hebt, is dit jaar een succes geworden. Ik heb ervan genoten. Ik wil jou en alle docenten waar ik les van heb gehad dan ook hartelijk bedanken voor dit mooie jaar. Ik ben heel veel wijzer geworden. Niet alleen op theoretisch gebied, maar ik heb een hele hoop ervaring opgedaan, nog meer vertrouwen gekregen en ik voel steeds beter dat dit de weg is die ik moet gaan. In mijn behandelingen kan ik mijn passie, mijn gevoel, mijn aandacht en respect voor de mens kwijt. Er is toch niets mooiers denkbaar!
Nogmaals bedankt en we zullen elkaar ongetwijfeld blijven ontmoeten.
Corine Tripaldelli, Natuurgeneeskundig therapeut, Vlijmen
www.praktijklichaamsbalans.nl


Een bijzonder kenmerk van deze opleiding vond ik, dat er niet alleen naar de werking van het menselijk lichaam alleen werd gekeken. Dat op zich is al indrukwekkend. Maar wanneer je daar nog extra verdieping bij krijgt, waardoor je ziet dat wij meer zijn dan alleen spieren, botten en huidcellen, geeft dat een hele mooie extra dimensie erbij. Ik heb genoten van de docenten. Het zijn stuk voor stuk mensen met veel kennis, wijsheid en levenservaring. En iedere docent wist op eigen wijze extra diepgang aan de materie te geven. Voor mij werkte het enthousiasme van de docenten enorm stimulerend.
Heleen Berends, Massagetherapeut, Zaltbommel
www.heleenberends.nl


energieschool opleiding medische basiskennis hbo pasf 2Ik ben aan deze opleiding begonnen in het belang van mijn cliënten, omdat ze de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed zouden krijgen. De Energieschool gaf mij de mogelijkheid om op een alternatieve manier deze opleiding te bieden en ik ben dan ook gemotiveerd en enthousiast aan de opleiding begonnen. Het aanbod, de manier van lesgeven waren allemaal een aantrekkelijke en gevarieerde manier om de aandacht optimaal bij de lessen te houden. De meerwaarde is enorm, en mijn opzet om het voor mijn clienten te doen is gewijzigd. Ik heb het uiteindelijk voor mijzelf gedaan, ik ben er een “rijker” mens door geworden!
Hannie van Lienden, Pedicure, Opheusden
www.praktijkhannievanlienden.nl


Ik vond de opleiding Medische Basiskennis aan de Energieschool ontzettend leuk. Lekker interactief, leuke mensen (veelal al therapeuten) waarvan de interactie tijdens de les leerzaam was. De leraressen hadden heel veel kennis, niets was te gek, of ze wisten het antwoord. Door regelmatig zelf te ervaren gaat het onderwerp meer leven en blijft het beter hangen. Het was hard studeren voor de toetsen, maar de stof was ontzettend interessant. Het heeft me anders naar mijn lichaam (en die van anderen) doen kijken, en regelmatig kwamen er situaties voorbij waarbij ik mijn kennis kon overbrengen. Ik vind het een zeer goede aanvulling voor mijn opleiding tot Holistic Health Coach, eveneens bij de Energieschool. Ik merkte na de 1e les dat ik bij mijn eerstvolgende massage vol enthousiasme zat. Ik zal meer gaan leren over het lichaam dat ik op tafel had. Ik stelde mij het lymfesysteem voor, en nam de bloedcellen, wit en rood en herhaalde dat in mezelf, wetende dat dat zich onder mijn handen afspeelt.

Bianca Mostert 
www.massabia.nl


In het bijzonder ben ik veel te weten gekomen over het wonder van het lichaam door op een andere manier te studeren als ik de laatste jaren gewend was.

Omdat mijn praktijk werkelijk is gaan groeien sinds ik aangesloten ben bij een beroepsvereniging zag ik zeker het nut om dit papiertje te halen, maar dan wel bij een instituut waar ik bij zou passen, zonder alles alleen maar bot uit mijn hoofd te leren, eenmalig examen doen om daarna alles weer te vergeten. Al die tijd zocht ik naar iets, iets dat me meer zou kunnen vertellen over wie ik was, wat mijn lichaam mij vertelt en probeert te vertellen, anders kijken naar mijn lichaam, dit wonderlijke machientje dat al jaren meegaat en weinig mankementen tot nu heeft.

Er kwamen als vanzelf thema’s voorbij waaraan ik gewerkt heb, alsof ik ineens bewust werd van mijn lichaam en wat het mij te vertellen heeft. Soms kwamen er wat emoties van verdriet bij me los, zomaar uit het niets, ik ben er nog steeds niet achter of ik nu dingen heb opgepakt van anderen vanwege mijn gevoeligheid of dat dit diep ver weg gestopt was in mijn innerlijke, maar ik geef het de openheid er te mogen zijn op dat moment. Misschien was het wel het verdriet dat ik mijn lichaam zo lang niet serieus heb genomen en alleen naar mijn denken te luisteren en dat te laten domineren.

De activiteiten tijdens de lessen heb ik als erg interactief ervaren, leuk als afwisseling, naast de materie die toch behoorlijk taai kan zijn. Ik neem deze “belevingen” mee in mijn “studie” rugzak en heb het opgeslagen in mijn “databank”. Ik zie de activiteiten van de les duidelijk voor me, als een film als het ware, maar dit is niet in woorden uit te drukken. Ik neem deze ervaring graag mee op mijn verdere weg naar een ervaren natuurgeneeskundig therapeut.

Jolanda de Jong 
www.kindermassage.eu 


dsc_0077Hoi Henny,

Dankjewel voor de foto’s. Ze stralen een mooie energie uit.

Het voelt nog steeds een beetje onwerkelijk dat ik de opleiding heb afgerond. Mijn persoonlijke ontwikkeling was soms heel pijnlijk. Maar als ik terugkijk zijn de lesweekenden heel waardevol voor mij geweest. Ook jij als leraar bent heel belangrijk geweest. De rust die je uitstraalde, het geduld wat je had om steeds maar weer opnieuw uit te leggen hoe het zat en hoe het werkte en je humor. Wat een fantastische manier om les te krijgen. Dankjewel.

Ik heb een paar regels bedacht die kunnen omschrijven hoe de opleiding voor mij is geweest, maar het dekt bij lange niet mijn gevoel wat ik er over heb. 

‘De opleiding energiegenezer heeft mij meer gegeven dan waar ik op had gehoopt. Ik heb geleerd te voelen wie ik zelf ben. Het heeft me dichter bij mezelf gebracht om van daar uit wat voor anderen te betekenen’
Groetjes,
Mariska