Ervaringen

Hanneke Westland
Combi-opleiding Medisch- en psychosociaal
Toen ik in Januari 2016 begon aan de combi-opleiding Medisch- en psychosociaal, had ik op beide vlakken totaal geen ervaring vanuit werk of scholing. Daarentegen was mijn eigen rugzakje zodanig gevuld, dat alles in mij aangaf te willen leren over mijn lichaam en te leren luisteren naar mijn geest. Mijn start aan deze opleiding was niet vanuit moeten, maar vanuit mogen. Wel was het zo dat ik enorm twijfelde of ik het wel kon? Mijn vroegere schooljaren had ik afgerond op MBO-niveau. Daarnaast had ik, een jaar eerder in 2015, nog mijn laatste chemokuren en bestralingen afgerond. Dit had niet alleen een enorme invloed op mijn brein, maar zeker ook op mij als mens en zeer zeker op mijn energie. Toch was het vanuit mijn nieuwsgierigheid en kracht, dat ik de keuze maakte om aan deze opleiding te beginnen. En tjonge…. wat heb ik een reis mogen maken op De Energieschool. Een reis, die bij geen enkel reisburo te boeken is! Ik heb zulke inspirerende en fijne mensen mogen ontmoeten; je studiegenoten zijn tevens je reisgenoten in deze opleiding. Samen ben je gefocust op de eindbestemming, maar er is onderweg zoveel moois te zien en te beleven De Energieschool bied je de mogelijkheid om het samen te doen en te delen; een kans die je niet kunt en mag missen. De holistische benadering vanuit de docenten over te lesstof, maken het een beleving. Dat wat je niet kunt onthouden, ga je voelen. En als je het voelt, begrijp je het. Het is erg prettig om je thuis te kunnen voorbereiden vanuit je boeken en andere inspiratiebronnen, dat is ook nodig. Tijdens de lessen leer je datgene te visualiseren, zelfs tot op celniveau. Op die manier blijft het hangen, je vergeet de lesstof niet meer. Het daagt je uit juist nog meer te willen leren, te willen weten. Voor jezelf, voor je cliënten. Als er al sprake zou zijn van ‘moeten’, leer je dat om te zetten in ‘mogen’. En soms blijkt het zelfs zo te zijn, dat datgene waarvan je dacht dat je het nog niet wist… allang je eigen kennis blijkt te zijn. Geloof het niet, maar ga op reis! Je zult het zien.Bedankt voor deze kans, voor mijn reis.Ik ben enorm TROTS op mijn behaalde diploma’s!
De lesstof zal mij blijven ondersteunen en inspireren. Niet alleen in mijn toekomstige job, maar zeker ook privé!
Tot ziens!
Liefs,
Hanneke Westland

Hilde Vriens, psychodynamisch therapeut / tekenanalyse
Combi-opleiding
Voor mijn praktijk en met name natuurlijk mijn cliënten volg ik de combi-opleiding bij de Energieschool. Het gaat me in eerste instantie vooral om de (gedeeltelijke) vergoedingen via de verzekeraars. Na een universitaire opleiding en een 4 jaar post-hbo opleiding tot therapeut had ik eigenlijk niet zoveel zin meer om meteen weer te gaan zitten leren. Toch besloot ik, als het dan toch moest gebeuren, zowel de voor mijn praktijk verplichte psychosociale als de medische basiskennis te volgen. En natuurlijk zijn er veel nieuwe inzichten, werk ik zo verder aan die belangrijke holistische visie. Tijdens de lessen zit ik dan ook vooral te smullen van alles wat wijst op het simpele feit dat lichaam en geest natuurlijk nooit gescheiden functioneren…
Mijn manier van leren? Ik teken mijn weg door de opleiding. Zie foto (klik op afbeelding om te vergroten!!). Al vanaf heel jong (het woord ‘mindmappen’ bestond nog niet) geef ik op deze manier vorm aan wat ik tegenkom in het leven. Ik wens iedereen die bezig is met de opleiding(en) of nog ‘moet’ succes. Kijk door elke bril die je krijgt aangereikt met jouw eigen blik naar de gehele mens in deze prachtige wereld!
www.hildevriens.nl
Hilde Vriens, psychodynamisch therapeut / tekenanalyse

Felix de Haas
Medische Basiskennis
De opleiding Medische Basiskennis heeft werkelijk mijn verwachtingen overtroffen. Zowel inhoudelijk, de wijze waarop de stof gebracht wordt en de manier van toetsing zijn heel prettig en dragen bij tot een beter begrip. Ook fijn dat zaken in een breder , complementair, kader geplaatst worden. Sterker nog, ik denk dat het zeker een van de betere opleidingen is, gezien de manier waarop de stof gebracht wordt en de leermethoden zeer goed zijn. Het leren op deze manier helpt de student om de stof werkelijk te begrijpen en zodoende deze ook beter in het geheugen te houden. Veel mensen die een MBK doen zijn de materie na vrij korte tijd alweer vergeten. Onderzoek heeft inmiddels aangetoond dat deze nieuwe leer methoden veel effectiever zijn. Groot voordeel van de Energieschool MBK is dat er ook aandacht is voor het complementaire veld, zo wordt de westerse medische kennis in een breder kader geplaatst waardoor het meer gaat leven. Het niveau van de deelnemers is ook vrij hoog, iedereen heeft reeds veel ervaring. Ik ben in ieder geval zeer enthousiast over jullie opleiding en zal het woord verspreiden. Het is kwa tijd natuurlijk pittig, maar ben toch blij dat ik voor jullie gekozen heb.
Felix de Haas, medeoprichter van de beroepsvereniging ZHONG
http://aaemc.nl/

Corine Tripaldelli
Algemeen
Het was voor mij een hele stap om aan opleiding op HBO-niveau te beginnen, vooral een dergelijke specifieke opleiding als deze, maar ik ben heel blij dat ik het gedaan heb. Mede dankzij jouw manier van in het leven staan, jouw visie op deze opleiding en het vertrouwen wat je in iedere leerling hebt, is dit jaar een succes geworden. Ik heb ervan genoten. Ik wil jou en alle docenten waar ik les van heb gehad dan ook hartelijk bedanken voor dit mooie jaar. Ik ben heel veel wijzer geworden. Niet alleen op theoretisch gebied, maar ik heb een hele hoop ervaring opgedaan, nog meer vertrouwen gekregen en ik voel steeds beter dat dit de weg is die ik moet gaan. In mijn behandelingen kan ik mijn passie, mijn gevoel, mijn aandacht en respect voor de mens kwijt.
Corine Tripaldelli, Natuurgeneeskundig therapeut, Vlijmen
http://www.praktijklichaamsbalans.nl/

Monique van Gent
Algemeen
Ik was ervan overtuigd dat ik dit nooit meer zou doen: Een HBO opleiding! Het was al zo lang geleden dat ik “echt” gestudeerd had voor puur theoretische vakken, en dan ook nog medisch… Maar ik wilde het wel heel graag en toen ik bij de EnergieSchool terecht kwam wist ik dat ik “mijn opleiding” gevonden had die alles behalve “puur theoretische” was! Ben erg blij dat ik de stap gezet heb en ik moet bekennen: het jaar is omgevlogen! Ik zou het zo wèèr doen en raad het anderen ook aan. Ik wil jullie, leiding van de Energieschool en docenten, heel hartelijk danken en veel succes wensen met de volgende groepen.
Monique van Gent, Therapeut, Almere
http://praktijkin-touch.vpweb.nl/

Harmke van de Berg
Medische Basiskennis
Omdat de lessen op een holistische manier gebracht werden, kwam de connectie lichaam en psyche ook regelmatig aan de orde. Door de manier waarop dat vaak werd verteld, klinkt het ook niet meer dan logisch dat lichaam en geest èèn zijn, en dat er continue een soort communicatie over en weer plaatsvindt. Wat fijn is aan HBO Medische Basiskennis, is dat klachten waar mensen mee komen hierdoor nu in de praktijk kunnen worden (h)erkend. Je werk als therapeut of zorgverlener wordt hierdoor uitgediept, en zo kun je een cliënt beter van dienst zijn.
Harmke van de Berg, Natuurgeneeskundig Therapeut/EnergieGenezer, Tiel
http://www.lotuspraktijk.com/

Annemiek Verhoeff
Medische Basiskennis
Mijn voornaamste reden voor het behalen van een diploma voor Medische Basiskennis was voor mijn aansluiting bij de beroepsvereniging BATC. Maar ik heb vooraf niet geweten dat deze opleiding juist zo mooi aansluit op mijn cliënten die ik in mijn praktijk Annei ben tegengekomen. Alles heeft een reden, zo ook de opleiding via www.energieschool.nl.
Annemiek Verhoeff, Natuurgeneeskundig therapeut, Dordrecht
http://www.annei.nl/

Silvana Meijer
Medische Basiskennis
Na het afronden van mijn opleiding EnergieGenezer bij de EnergieSchool wilde ik me graag aansluiten bij een beroepsvereniging. Tijdens het volgen van de lesdagen HBO Medische Basiskennis Nieuwe Stijl is het verhaal gaan veranderen. Wat eerst begonnen is als “een verplichte studiekost” is veranderd naar een hele grote en diepgaande interesse naar het ontstaan en functioneren van het menselijk lichaam. De manier waarop les wordt gegeven heeft mij heel erg aangesproken. Ik ben ervan overtuigd dat de holistische manier waarop onze docenten les hebben gegeven, ertoe heeft bijgedragen hoe ik de studiestof heb verwerkt. Het is niet uit het hoofd leren van allerlei namen, feiten en processen, maar juist verbindingen leren leggen van verschillende klachten, ziektebeelden en je eigen waarnemingen waardoor er een totaal ander beeld ontstaat.
Silvana Meijer, EnergieGenezer, Doesburg

Hannie van Lienden
Algemeen
Ik ben aan deze opleiding begonnen in het belang van mijn cliënten, omdat ze de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed zouden krijgen. De EnergieSchool gaf mij de mogelijkheid om op een alternatieve manier deze opleiding te bieden en ik ben dan ook gemotiveerd en enthousiast aan de opleiding begonnen. Het aanbod, de manier van lesgeven waren allemaal een aantrekkelijke en gevarieerde manier om de aandacht optimaal bij de lessen te houden. De meerwaarde is enorm, en mijn opzet om het voor mijn clienten te doen is gewijzigd. Ik heb het uiteindelijk voor mijzelf gedaan, ik ben er een “rijker” mens door geworden!
Hannie van Lienden, Pedicure, Opheusden
http://www.praktijkhannievanlienden.nl/

Heleen Berends
Algemeen
Een bijzonder kenmerk van deze opleiding vond ik, dat er niet alleen naar de werking van het menselijk lichaam alleen werd gekeken. Dat op zich is al indrukwekkend. Maar wanneer je daar nog extra verdieping bij krijgt, waardoor je ziet dat wij meer zijn dan alleen spieren, botten en huidcellen, geeft dat een hele mooie extra dimensie erbij. Ik heb genoten van de docenten. Het zijn stuk voor stuk mensen met veel kennis, wijsheid en levenservaring. En iedere docent wist op eigen wijze extra diepgang aan de materie te geven. Voor mij werkte het enthousiasme van de docenten enorm stimulerend.
Heleen Berends, Massagetherapeut, Zaltbommel
http://www.heleenberends.nl/

Bianca Mostert
Medische Basiskennis
Ik vond de opleiding Medische Basiskennis aan de Energieschool ontzettend leuk. Lekker interactief, leuke mensen (veelal al therapeuten) waarvan de interactie tijdens de les leerzaam was. De leraressen hadden heel veel kennis, niets was te gek, of ze wisten het antwoord. Door regelmatig zelf te ervaren gaat het onderwerp meer leven en blijft het beter hangen. Het was hard studeren voor de toetsen, maar de stof was ontzettend interessant. Het heeft me anders naar mijn lichaam (en die van anderen) doen kijken, en regelmatig kwamen er situaties voorbij waarbij ik mijn kennis kon overbrengen. Ik vind het een zeer goede aanvulling voor mijn opleiding tot Holistic Health Coach, eveneens bij de Energieschool. Ik merkte na de 1e les dat ik bij mijn eerstvolgende massage vol enthousiasme zat. Ik zal meer gaan leren over het lichaam dat ik op tafel had. Ik stelde mij het lymfesysteem voor, en nam de bloedcellen, wit en rood en herhaalde dat in mezelf, wetende dat dat zich onder mijn handen afspeelt.
Bianca Mostert
http://www.massabia.nl/

Kiezen voor ons
  • Erkende opleiding door KTNO en CPION
  • Officieel geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO)